Redactie en correctie


“Leesbevordering bewerkstelligen door het optimaliseren van manuscripten, dat is mijn droom!”

  • Manuscriptredactie

Een boek schrijven… De eerste stap is gezet, het manuscript is klaar. Maar wat nu?

De laatste jaren is er een tendens van uitgeven in eigen beheer en de zogenaamde Printing on Demand uitgeverijen. Een mooi alternatief voor de reguliere uitgeverij, maar veel aandacht voor redactiewerk is er vaak niet. De meeste boeken rollen helaas niet foutloos van de persen.

Ik wil mij er graag voor inzetten om boeken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. U stopt veel tijd en liefde in het schrijven van uw verhaal. Het is jammer als een boek door irritante fouten of kromme zinnen zijn doel voorbij schiet.

Ik doe een uitgebreide redactie van uw manuscript. Ik let hierbij niet alleen op spelling en op taalfouten, maar ook op de zinsbouw, spanningsboog, personages, verhaallijn etc. Na afloop is uw manuscript klaar om uitgegeven te worden.

Tarief voor redactie is €8,- per 1.000 woorden met een minimumbedrag van €80,-.

 

  • Quickredactie

Het wordt voor auteurs, en zeker voor debutanten, steeds moeilijker om een uitgever voor hun boek te vinden. Uitgevers krijgen stapels manuscripten op hun bureau. Ze lezen één of twee pagina’s of misschien zelfs nog minder. Een verhaal moet dus vanaf het begin boeien en pakken om niet op de stapel afschrijvingen te belanden.

Wilt u proberen uw manuscript bij een reguliere uitgeverij aan te bieden? Ik zorg ervoor dat de eerste 3.000 tot 10.000 woorden goed in elkaar zitten. Het begin moet knallen, moet de uitgever verleiden tot doorlezen.

Besluit de uitgeverij verder te gaan met uw manuscript, dan volgt er automatisch een uitgebreide redactieronde voor de rest van uw boek.

Tarief voor de quickredactie is €15,- per 1.000 woorden met een minimumbedrag van €50,-.

Besluit u na de quickredactie om uw manuscript toch volledig door mij te laten redigeren, dan wordt de rest van het manuscript geredigeerd tegen gereduceerd tarief.

 

  • Persklaar maken

Uw manuscript is geredigeerd en gecorrigeerd. Soms worden er veel aanpassingen gedaan. Kleine foutjes sluipen er dan gemakkelijk in. Een leesteken vergeten, een spatie te weinig of een aanpassing die maar voor de helft doorgevoerd is…

Ik lees uw manuscript nog eenmaal aandachtig door en zet de puntjes op de i. Na afloop heeft u een foutloos manuscript in handen, dat klaar is om uitgegeven te worden.

Tarief voor het persklaar maken is €4,- per 1.000 woorden met een minimumbedrag van €50,-.

Heb ik de redactie van het hele manuscript gedaan, dan kan deze optie er altijd tegen gereduceerd bedrag bij geboekt worden.

 

  • Herschrijven

Misschien is het Nederlands niet uw moedertaal. Of heeft u iets geschreven, maar krijgt u het niet pakkend genoeg op papier om uw beoogde doelgroep aan te spreken.

Ik help u bij het herschrijven van uw manuscript. Uw stijl is daarbij leidend, het is en blijft uw manuscript. Ik pas het op een dusdanige wijze aan, dat het uw doelgroep aanspreekt.

Tarief voor het herschrijven van uw manuscript is €12,- per 1.000 woorden met een minimumbedrag van €100,-.

 

  • Schrijven synopsis

Wanneer u besluit uw manuscript naar een uitgever te sturen, is een goede synopsis onontbeerlijk. De uitgever kan hiermee snel zien wie u bent en wat hij van uw boek kan verwachten. U verleidt hem als het ware met de synopsis. Reden genoeg dus om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Ik help u graag met een synopsis die doet waarvoor hij bedoeld is: de uitgever verleiden. Tarief voor het schrijven van een synopsis is €50,- (1,5-2 A4-tjes). Alleen in combinatie met redactie of persklaar maken van uw manuscript.

 

Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht voor correctie of redactie van al uw andere soorten teksten. Jaarverslagen, webteksten, scripties, pr-materiaal of correspondentie, neem gerust contact op voor een offerte op maat.

default image

"Ik ben ontzettend optimistisch over uw manier van werken en reageren. U bent bijzonder actief en vrolijk, dat past bij mijn roman. Mijn boek is in veilige, serieuze handen."

Freeyad Ibrahim, auteur 14 juni 2016